صفر تا صد ورق های چوبی ام دی اف !

دسته بندی :بلاگ, کابینت 4 آذر 1401 تیم محتوای مهام چوب 89

به احتمال زیاد در زندگی روزمره ی خود کلمه ی ام دی اف را شنیده اید! این کلمه در اکثر مواقع در رابطه با دکوراسیون داخلی به کار می رود. این کلمه نام یکی از مواد و ابزاری است که در انجام دکوراسیون داخلی به کار می رود. این شیء یک قطعه چوبی است که در ساخت انواع کابینت و کمدها استفاده می شود. بهتر است برای شناخت بیشتر این قطعه آن را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار دهیم.

تاریخچه ساخت ام دی اف

ویلیام میسون کسی که به عنوان مخترع ام دی اف شناخته می شود دوست توماس ادیسون بود. به نظر شما ویلیام میسون ام دی اف را چگونه اختراع کرد؟ به نقل از گذشتگان او شخصیتی داشت که مدام به دنبال این بود که از باقیمانده و تراشه های چوبی که در کارخانه ها وجود داشت استفاده بهینه داشته باشد. در پی این کار یک روز به صورت تصادفی فراموش می کند دستگاه و ماشین آلات خود را خاموش کند و همین باعث شد دستگاه او برای مدتی به کار خود ادامه دهد و ورق نازکی از چوب که استحکام و دوام زیادی داشت را تولید کند.

او پس از این اتفاق توانست با دما و فشار بالا از تراشه های چوب یک ورقه چوبی بسازد و آن را ثبت کند. سال ها شرکت ها از روش میسون برای ساخت ام دی اف استفاده می کردند. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این روش تغییر کرد.

ورق ام دی اف

نحوه تولید ام دی اف در دنیای امروز

در بخش قبلی گفتیم که با پیشرفت تکنولوژی فرایند ساخت ام دی اف تغییر کرده است. در ادامه می خواهیم فرایند ساخت ام دی اف در حال حاضر را شرح دهیم.

این فرایند چهار مرحله دارد:

آماده کردن چوب:

مواد اولیه برای ساخت ام دی اف تراشه های چوبی است که از کارخانه های چوب بری استخراج می شود. یکی از مراحل مهم ساخت این قطعه تصفیه و بازیافت تراشه های چوبی است. در این مرحله با استفاده از آهن ربا همه ی ناخالصی های فلزی از مواد اولیه جدا می شوند. سپس قطعه های بزرگ و پوسته های کوچک از یک دیگر جدا می شوند. در قسمت بعد مواد خوب جدا شده و در سطل شستشو قرار می گیرد.

در این سطل به مواد بخار داده می شود تا نرم و گرم شود. این مواد از یک چرخنده عبور می کند و همین امر باعث می شود تا الیاف مواد فشرده شود و آب آن خارج و حذف شود. سپس به این الیاف رزین اضافه می شود تا تحمل فرمالدئید آن بیشتر شود. بعد از این مرحله این مواد وارد دستگاه تصویه می شود تا به الیاف قابل استفاده تبدیل شود. وقتی مواد خارج شد به آن کاتالیزور اضافه می شود.

حرارت و فشار:

بعد از انجام مرحله اول مواد وارد خشک کن می شود تا با گاز یا روغن گرم شود. بعد از خروج مواد از دستگاه خشک کن الیاف خارج شده از طریق رول های اسکالپینگ تحت فشار قرار می گیرد تا ورقه ای با ضخامت یکنواخت تولید شود. این ورقه برای رسیدن به ضخامت مناسب باید چندین بار تحت فشار باشد. دستگاه پرس به صورت مداوم و با نظارت بر ارتفاع ورقه، آن را با سرعت یکسان و یکنواخت فشرده می کند. ورقه قبل از خنک شدن با اره برقی به طول مناسب برش داده می شود.

سمباده زنی:

برای اینکه ورقه ما سطح صاف و صیقلی داشته باشد نیاز است که با کمربند های سمباده زنی تراش داده شوند. این کار با استفاده از ابزار دیگری مانند کاربید سیلیکون، آلومینای زیرکونیا و کسید آلومینیوم انجام می شود.

مرحله پایانی:

خود این مرحله در دو بخش انجام می شود. بخش اول برش ام دی اف است. در این قسمت ورقه ها با استفاده از تیغ های مناسب برش داده می شوند؛ و در بخش بعد ورقه برش خورده بین دو رول ارسال می شود تا بین دو رول چسب زده شود. بدین ترتیب روکش ها با چسب به ورقه و یا تخته فیبر متصل می شوند. اصولا برای پوشش آخر و پایانی از وینیل و فویل استفاده می شود. این روکش ها توسط دستگاه لمینیت به تخته چسبانده می شود.

کشور های تولید کننده ام دی اف

کشور های چین، بلاروس، برزیل، انگلستان، لهستان، ترکیه و تایلند کشورهایی هستند که به عنوان بزرگ ترین تولید کننده های ام دی اف در جهان شناخته می شوند. این شرکت ها آنقدر در این زمینه پیشرفته هستند که با تولید انبوه و زیادی که دارد ام دی اف را به سرتاسر دنیا ارسال می کنند. اکثر ام دی اف های موجود در بازار ساخت این کشورها هستند.

در این مقاله به تاریخچه و ساخت ورقه های ام دی اف پرداختیم. ام دی اف ها محصولاتی هستند که در اکثر دکور منازل استفاده می شود. اگر علاقه مند هستید که در رابطه با ام دی اف اطلاعات بیشتری کسب کنید حتما سایر مقالات مهام چوب را دنبال کنید.

با مزایا و معایب کابینت ام دی اف بیشتر آشنا شوید.

تیم محتوای مهام چوب

مطالب زیر را حتما بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لینک کوتاه: