همه چیز درباره کابینت های پولیشی ( قسمت دوم )
همه چیز درباره کابینت های پولیشی ( قسمت دوم ) در مقاله قبلی به معرفی رنگ پولیش، خاصیت های آن، معرفی کابینت پولیشی و مزیت های آن پرداختیم. حال در این مقاله قصد داریم به توضیح درباره سایر ویژگی های این کابینت پر طرفدار بپردازیم. اگر قصد تعویض کابینت های خانه را دارید حتما وقت بگذارید و با کابینت پولیشی بیشتر آشنا شوید. مطمئن هستیم با آگاهی پیدا کردن از آن به سادگی از کنار آن عبور نخواهید کرد.
معایب کابینت های پولیشی
هر وسیله ای در کنار همه مزیت های خوبی که دارد، دارای معایبی نیز می باشد. کابینت های پولیشی نیز از این قاعده مستثنا نیستند. یکی از معایب این کابینت ها مراحل ساخت آنها می باشد. با توجه به اینکه برای ساخت کابینت های پولیشی به دستگاه های تمام اتوماتیک و محیط ایزوله نیاز است، هزینه آن بسیار بالا است.
شاید برایتان سوال شود که چرا به محیط ایزوله نیاز است!؟ در جواب باید گفت که رنگ های پولیشی از طریق پاشش روی سطح کابینت می نشینند. این کار باید در محیطی انجام شود که هیچ گونه گرد و غباری در هوا وجود نداشته باشد. به همین دلیل باید یک محیط ایزوله فراهم آورد.
تولید کابینت های پولیشی بسیار حساس است و دقت بالایی نیاز دارد. بخش عمده ای از این کیفیت و دقت با دستگاه های اتوماتیک قابل حل است. اما هزینه این دستگاه ها بسیار بالا می باشد.
از این رو کار ساخت کمی دشوار است و به طبع قیمت کابینت را بالا می برد.
کابینت های پولیشی را در صورت آسیب می توان ترمیم کرد؛ اما اینکار به سادگی رخ نمی دهد و محدودیت هایی وجود دارد. هنگامی که روی قسمت های مختلف پولیش زده می شود، لایه های بیرونی که نقش حفاظت از رنگ را داشتند نازک می شوند. در نتیجه کابینت مقاومت اولیه خود را از دست می دهد. در واقع آن قسمت هایی که چندین بار ترمیم شده اند دیگر مقاومت خوبی نسبت به نفوذ آب و رطوبت ندارند.
اگر سری به سازندگان کابینت بزنید احتمالا به شما خواهند گفت تنها حق انتخاب رنگ سفید را دارید. این کار یکی از معایب محسوب خواهد شد.
تفاوت کابینت پولیشی و ممبران
مغزی کابینت پولیشی همانند کابینت ممبران از ام دی اف خام می باشد. اما در اجرای روکش کابینت کاملا متفاوت از همدیگر هستند. در کابینت های ممبران از روش وکیوم برای روکش کردن استفاده می شود؛ اما در کابینت های پولیشی، رنگ پولیشی اسپری می شود.
در ادامه این مقاله به تفاوت این دو سبک کابینت بیشتر خواهیم پرداخت. امیدواریم با مطالعه این مطلب انتخاب بهتری را تجربه کنید.
ورق ام دی اف کابینت های پولیشی دارای ضخامت 25 میلیمتر است؛ اما در کابینت های ممبران این قطر به 18 میلیمتر کاهش پیدا می کند.
هنگامی که کار ساخت کابینت ها تمام میشود متوجه ضخامت بیشتر روکش کابینت پولیشی خواهیم شود.
تمام برش های روی کابینت پولیشی توسط دستگاه CNC انجام می شود. از این رو قط لبه های این کابینت به نسب کابینت ممبران، 8 میلیمتر نازک تر است.
کابینت ممبران دارای سطحی مات است و کابینت پولیشی براق و شفاف می باشد.
با توجه به اینکه مراحل ساخت و هزینه ساخت کابینت پولیشی بیشتر است، این کابینت گران تر از کابینت ممبران می باشد.
این موارد عمده ترین تفاوت های این دو سبک کابینت می باشد. البته تفاوت های بیشتری دارند که ما در اینجا به مهمترین آنها اشاره نمودیم تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.
نحوه ساخت کابینت پولیشی
کابینت های پولیشی نسبت به سایر کابینت ها ویژه تر و خاص تر ساخته می شوند. با توجه به نوع ساختاری که دارند در بین کابینت های ام دی اف و چوبی از حساسیت بالاتری برخوردار هستند.
زیرا برای ساخت همانطور که بالاتر اشاره کردیم نیاز به وجود یک محیط ایزوله است. گرد و غباری که در هوا وجود دارد ممکن است هنگام پاشیدن رنگ روی کابینت مشکل ساز شود.
فراهم آوردن چنین زیر ساختی هزینه بر است و در مقابل هزینه فروش این کابینت نیز بالا می رود.
برای برش ها و حکاکی هایی که نیاز است روی این کابینت اجرا شود باید از دستگاه های برش لیزر با کیفیت استفاده شود. خرید و تجهیز کارگاه با دستگاه های اتوماتیک نیز هزینه بر می باشد.
دستگاه های برش با توجه به سایز و ابعادی که شما به دستگاه می دهید برش مورد نظر را ایجاد می کنند. دستگاه CNC حکاکی های لازم را با دقت بالا روی کابینت ایجاد می کند.
نحوه اجرای رنگ پولیشی نیز به اندازه کافی چالش ها و حساسیت های خود را دارد.
رنگ پولیشی باید توسط افراد نقاش ماهر روی سطح کابینت پاشیده شود تا کاملا یکدست شود.
برای شروع باید ماده خمیری با تینر روغنی به خوبی مخلوط شود تا یک مایع رقیق ایجاد شود.
بعد از آن باید توسط دستگاه مخصوص روی کار پاشیده شود. رنگ پاشی در چند مرحله باید صورت پذیرد. پس بهتر است اینکار را در یک محیط تراز انجام دهید تا رنگ به صورت یکدست روی سطح اسپری شود.
هنگامی که رنگ خشک شد، نوبت سنباده کاری می شود. برای اینکه خروجی کار عالی شود باید 4 مرتبه تمام اینکارها انجام شود و ضخامت 3 میلیمتری روی کار اضافه شود.
اگر تراز به خوبی انجام نشود ممکن است در قسمت هایی ضخامت سه میلیمتری بالا و پایین شود. در نتیجه زیبایی ظاهری را از دست خواهیم داد.
قسمت رنگ کاری کابینت پولیشی حساس ترین قسمت کار است. سعی کنید آن را به دست یک نقاش حرفه ای بسپارید.
