پی وی سی و کاربرد آن در صنعت چوب
پی وی سی و کاربرد آن در صنعت چوب ! امروزه با پیشرفت تکنولوژی اکثر عناصر و ساختار زندگی انسان ها به سوی مدرنیته قدم برداشته است. مدرن بودن را می توان در تمام وجوه زندگی انسان ها دید. برای مثال در زندگی شخصی می توان به نوع رفتار، اعتقادات و نوع پوشش اشاره کرد. در اجتماع هم می توان این ویژگی را دید. میزان این ویژگی در مکان ها و در شرایط مختلف، متفاوت است.
یکی از جزئی ترین مثال هایی که می توانیم برای این موضوع بزنیم ساختار خانه انسان هاست. آنها تمام سعی خود را می کنند تا تمامی وسایل منزلشان مدرن و به روز باشد. برای انسان ها دکور خانه بسیار مهم است چرا که زیبایی خانه باعث نشاط و ایجاد حس دلنشین در آنها می شود. یکی از قسمت هایی که باید دکور خوب و چشم گیری داشته باشد آَشپزخانه است.
آَشپزخانه از انواع زیادی از وسایل ساخته شده است و اکثر وسایل زندگی در آَشپزخانه قرار می گیرند. کابینت ها برای نظم دهی و نگه داری این وسایل ساخته شده اند. این وسیله کاربردی مهم ترین بخش دکور یک خانه محسوب می شود. زیرا زیبا بودن آن باعث ایجاد علاقه و حس زندگی در خانه می شود. کابینت ها از چوب های مختلفی ساخته می شوند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.
پی وی سی
پی وی سی مخفف کلمه polyvinyl chloride است. pvc یک ماده پلاستیکی است که در صنایع پتروشیمی ساخته می شود که این ماده از ماده های مختلف شیمیایی ساخته می شود. این ماده در انواع صنایع کاربرد دارد. این پلاستیک فشرده در ساختن پنجره های دوجداره و پنجره های بدون دید، روکش سیم ها، کیف ها ارزان قیمت، تولید لباس و لوازم خانگی کاربرد دارد. همچنین از پی وی سی در ساخت لوله های ساختمان و حتی صفحات گرامافون استفاده می شود. پی وی سی از پرکاربردترین مواد در صنایع چوب است. این مواد در صنعت چوب به صورت های گوناگون استفاده می شود.
کاربرد پی وی سی
همانطور که در پاراگراف قبل توضیح داده شد pvc یکی از مواد اولیه و پر کاربرد در صنعت چوب است. این ماده به چند صورت در این صنعت به کار گرفته می شود. برای مثال درب هایی از جنس پی وی سی جایگزین درب هایی از جنس چوب شده اند. این درب ها به دلیل اینکه در برابر رطوبت بسیار مقاوم هستند برای مکان های رطوبتی و شرجی بسیار مناسب هستند. همچنین به دلیل مقاومت بالای پی وی سی بیشتر درب های ضد سرقت از جنس پی وی سی هستند. از دیگر کاربرد های مهم پی وی سی می توان به ساخت کابینت های از جنس پی وی سی اشاره کرد.
کابینت های پی وی سی
یکی از موضوعات مهم در ساخت کابینت ها مواد و متریال به کار رفته در آنها است. موادی که در کابینت به کار می رود باید بسیار مقاوم باشد. در کنار مقاوم بودن باید زیبایی نیز داشته باشند. همچنین مواد به کار رفته در کابینت ها باید در برابر رطوبت، روغن، مواد شوینده قوی، دما و حرارت بالا مقاومت نشان دهد و عایق باشد.
پی وی سی به دلیل اینکه جنس پلاستیکی دارد بسیار در برابر رطوبت و دما مقاوم است. یکی دیگر از ویژگی های پی وی سی دارد مقاومت در برابر خراشیدگی است. پی وی سی در بدنه کابینت ها استفاده می شود تا بتواند تمامی این مزایا را حفظ کند. بدنه کابینت از مهم ترین قسمت کابینت است چرا که اگر بدنه از جنس خوبی نباشد و دچار خوردگی شود تمام اجزا کابینت هم دچار این مشکل می شوند.
روکش پی وی سی
پی وی سی فقط در بدن کابینت ها مورد استفاده قرار نمی گیرد. چوب ام دی اف یکی دیگر از موادی است که در ساخت کابینت استفاده می شود. این کابینت ها به دلیل اینکه از جنس چوب هستند و دچار خوردگی و در معرض رطوبت هستند باعث می شوند که طرفداران کمی داشته باشند. اما با پیشرفت تکنولوژی توانستیم که بر روی چوب های ام دی اف روکشی از جنس پی وی سی بکشیم که از خوردگی و رسیدن رطوبت به آن جلوگیری کنیم.
به گفته مهام چوب در گذشته که از روکش پی وی سی استفاده نمی شد و بیشتر کابینت ها از جنس ام دی اف بودند، کابینت ها تنوع رنگ بسیار کمی داشتند. این به این دلیل بود که چوب ام دی اف تنوع رنگ کم تری داشت. اما با کشیدن روکش پی وی سی بر روی آنها باعث شد تنوع رنگ افزایش پیدا کند که این کار باعث شد بتوانیم در دکور آَشپزخانه از هر رنگی استفاده کنیم.
یکی دیگر از کاربرد های پی وی سی در کابینت ها زدن نوار به دور چوب ام دی اف است. درب های کابینت که از جنس ام دی اف هستند فقط دو طرف آن روکش دارد و اطراف آن باز است. این مشکل باعث می شود تا رطوبت راحت تر به آن نفوذ کند و باعث فرسودگی سریع در کابینت شود. برای حل این مشکل نوارهایی از جنس پی وی سی ساخته شد تا آن را در اطراف در و چوب ام دی اف بچسبانیم تا از ایجاد خوردگی و رسیدن رطوبت جلوگیری کنیم.
pvc کاربردهای بسیار زیادی دارد که ممکن است هم مفید باشد و هم معایبی داشته باشد؛ در مقالات بعدی قصد داریم معایب و مزایای کابینت های پی وی سی را برای شما بیان کنیم.
