کابینت روکش چوبی و تفات آن با کابینت چوبی

دسته بندی :بلاگ, کابینت 10 آبان 1401 تیم محتوای مهام چوب 141

در مقالات قبل سعی کردیم که در مورد کابینت چوبی و جنس های متفاوت آن اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهیم. یکی دیگر از کابینت هایی که امروزه مورد استقبال واقع شده است کابینت با روکش چوبی می باشد. این روکش انواع مختلفی دارد. ما در شرکت مهام چوب توصیه می کنیم  قبل از خرید و سفارش حتما در مورد آن اطلاعات کافی را بدست آورید.

کابینت با روکش

امروزه با پیشرفت تکنولوژی کابینت ها با روش های مختلفی تولید می شوند. یکی از این روش ها تولید کابینت با روکش های متفاوت است. این روکش ها از جنس های متفاوتی تولید می شوند. هر کدام از این روکش ها کابینت های متفاوتی را ایجاد می کند. برای مثال روکش پلی گلاس بر روی ورقه ی  ام دی اف ، منجر به تولید کابینت های هایگلاس می شود. یکی از این روکش ها، روکش چوبی است. جالب است بدانید روکش های چوبی هم از چوب های مختلف و با جنس های متفاوتی تولید می شوند.

کابینت با روکش مصنوعی

این نوع روکش ها از ورقه های نازکی از جنس کاغذهای تزئینی و غیر تزئینی ساخته می شوند. این روکش ها به تنهایی مقاومت لازم را ندارند و آسیب پذیری بالایی دارند. برای افزایش مقاومت روکش از اکریلیک و پی وی سی استفاده می کنند. عموما از این روکش ها برای ورقه های ام دی اف و نئوپان استفاده می شود.

روکش چوبی کابینت

در این نوع کابینت بر روی ورقه های ام دی اف از چوب های طبیعی به عنوان روکش استفاده می کنند. این روکش ها از چوب درخت راش، ملچ، بلوط و گردو استفاده می کنند. مناسب ترین چوب برای روکش چوب گردو است که از گره های کمتری برخوردار است. اما به دلیل گران قیمت بودن چوب گردو بیشتر از چوب راش استفاده می شود. در کارخانه این چوب ها برش داده می شوند و پس از سمباده کاری و ایجاد طرح و حکاکی ها بر روی ورقه های ام دی اف پرس و چسبانده می شوند.

این نوع کابینت به دلیل اینکه روکش آن از چوب طبیعی است نسبت به ورقه های هایگلاس گران تر است. این روکش ها رنگ های متفاوتی دارند. برای رنگ کردن این روکش ها از رنگ پلی اورتان و پلی استار استفاده می شود. رنگ پلی اورتان کیفیت و مرغوبیت بیشتری نسبت به رنگ پلی استر دارد که این باعث می شود کابینت با این رنگ قیمت بالاتری داشته باشد. این نوع کابینت ها با کابینت های چوبی متفاوت هستند و هر کدام دارای مزایایی هستند.

کابینت چوبی

تفاوت کابینت با روکش چوبی و کابینت چوبی

کابینت های چوبی کابینت هایی هستند که در ساخت آنها از چوب طبیعی استفاده می شود. این نوع کابینت ها بسیار مناسب برای سبک کلاسیک  هستند؛ چون جزء کابینت های مجلل و تجملاتی به حساب می آیند. درب های این کابینت ها از چوب درختان به ضخامت 2 الی 3 سانتی متر تشکیل می شوند. پس از برش این چوب ها با استفاده از دستگاه سی ان سی، آنها را در یک مکان ایزوله رنگ می کنند. این کابینت ها را می توان در رنگ های متفاوتی تولید کرد اما رنگ قهوه ای و سفید از پر طرفدارترین رنگ ها در تولید این کابینت هستند. در مقابل کابینت های با روکش چوبی تماما از چوب طبیعی نیستند بلکه فقط بخشی از آن از چوب طبیعی ساخته شده است. مغزی در این کابینت ها از جنس ام دی اف و یا نئوپان است . این مغزی ها به تنهایی زیبایی و مقاومت خوبی ندارند به همین علت از روکش های با ضخامت چند میل از چوب طبیعی استفاده می کنند.

هر کدام از این کابینت ها دارای مزایا و ویژگی های متفاوتی هستند که بهتر است آنها را بدانیم.

یکی از این تفاوت ها قیمت این کابینت ها می باشد. مسلما قیمت کابینت های چوبی گرانتر از کابینت های با روکش چوبی است. همانطور که کابینت های چوبی رنج متفاوتی در قیمت دارند، کابینت های با روکش چوب نیز رنج قیمت گوناگونی دارند. برای مثال چوب درخت گردو از گران قیمت ترین چوب ها در زمینه کابینت است. چرا که این چوب پس از برشکاری و سمباده کاری صاف ترین سطح را در میان چوب های دیگر دارد. یا برای مثال چوب ملچ نسبت به چوب راش گران تر و کمیاب تر است.

یکی از ملاک های مهم داشتن مقاومت خوب است.

هر دوی این کابینت ها مقاومت خوبی دارند اما دوام و مقاومت کابینت چوبی بیشتر است. البته باید توجه داشته باشیم که این نوع کابینت محافظت زیادی می خواهد. روکش های کبینت در اثر دما در خانه منقبض و منبسط می شوند که همین باعث می شود روکش ترک بردارد. البته باید کابینت چوبی را مدام چک کنیم تا حشرات وارد آن نشوند و رشد نکنند.

ویژگی مشترکی که این دو کابینت دارند این است که هر دو در برابر رطوبت مقاومت کمی دارند. در واقع به این صورت است که اگر رطوبت با کابینت برخورد کند چوب کابینت رطوبت را به خود جذب می کند که این موضوع باعث تغییر بافت چوب و متورم شدن آن می شود.

انتخاب کابینت مناسب بستگی به نوع مکان، سلیقه و شرایط زندگی فرد متفاوت است. هدف ما از انتشار این مقاله این است که با دادن اطلاعات لازم، تصمیم درست و بهینه بگیرید.

 

تیم محتوای مهام چوب

مطالب زیر را حتما بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لینک کوتاه: